Marek
F. Larsson - Kaage (C) - C. Olsson
Mattiasson

Bänken: H. Björnrud, Granäng, Osberg, Jonasson, Sjösvärd

Efter förra veckans intensiva matchande fick RUF möblera om i startelvan. Störst problem fanns på det centrala mittfältet, då samtliga ordinarie spelare saknades på denna position. Patrik Persson, Max Yngwe och Daniel "LB" Bengtsson var olyckligt nog avstängda alla tre och Daniel Larsson åkte på en bruten handled i den senaste matchen och har därför spelat klart för året. Det blev alltså en helt nykomponerad besättning i maskinrummet, där tränare Oscar Marek fick snöra på sig skorna.

Kode inledde med ett lågt försvarsspel, där man lät Romelanda äga det mesta av bollen. Detta skulle visa sig vara en framgångsrik strategi, då RUF hade svårt att komma till lägen. I stället uppträdde RUF ganska ängsligt med bollen, något som blev värre ju längre halvleken led.

Kode växte sig allt starkare i och med att matchplanen höll. Man började komma i fler och fler omställningar, och matchbilden kändes sämre och sämre för hemmalaget. Mot slutet av halvleken hade man tagit över initiativet i matchen, och känslan var att målet hängde i luften. Mycket riktigt lyckades man också nicka in ledningsmålet 0-1 på ett vänsterinlägg kort innan paus.

Efter en ganska chansfattig första halvlek var det ett något frustrerat Romelanda som försökte prata ihop sig inför den andra halvleken. Man gjorde två byten: Marcus Björnrud fick lämna planen till förmån för Niklas Osberg, och Max Harris gick av för Henrik Björnrud.

Inledningen av den andra halvleken var sedan något bättre, men att påstå att det var en flygande start vore att gå för långt. RUF hade fortsatt en del bekymmer att hitta ett vägvinnande spel mot ett hårt arbetande bortalag.

I matchminut 63 åkte RUF på en straff där även Gustav Flodin fick sitt andra gula kort. Bollen skickades in i mål och ett tufft läge hade blivit än värre. RUF kunde alltså konstatera att man låg under med 0-2 och hade en man kort. När Kode dessutom sju minuter senare nickade in 0-3 efter en fint slagen hörna var det nog få som trodde att det skulle bli match igen.

Ett RUF som inte längre hade något att förlora genomförde alla offensiva byten man kunde och satsade allt på ett kort framåt. I matchens 76:e minut slog Jonathan Böhm en mycket fin hörna som Henrik Björnrud nickade in från nära håll till 1-3. Endast två minuter senare fick samme Henrik en fin träff på ett skott utifrån och det stod helt plötsligt 2-3 med tolv minuter kvar att spela.

En hel del ängslighet spred sig bland Kodespelarna, och det blev en lite rörig matchbild. RUF lyckades dock inte skapa så många fler klara lägen, utan Kode kunde försvara sig väl samtidigt som man fick en del bra omställningslägen. I matchens 90:e minut förvaltade man ett av dessa då man kunde skjuta in 2-4 bakom Filip Mattiasson i Romelandas mål, vilket var spiken i kistan. Säsongens blott andra RUF-förlust var ett faktum.

Sammanfattningsvis en mindre bra insats från Romelandas sida. Med ett helt nykomponerat innermittfält lyckades man aldrig hitta något vägvinnande spel i denna match utan fick se sig besegrade av ett taktiskt och välspelande Kode IF. Vi kan bara gratulera våra grannar till en rättvis seger som i praktien säkrar Division 5-kontraktet, och själva se fram emot chansen till revansch i nästa veckas match mot Surte IS FK.